Rubriky
Turistika

13 km: Chlum – Jižní Svahy

V neděli 14.7. jsem šel s rodiči na výšlap. K malenovickému obchodnímu centru jsme dojeli autem, odtud poté v 9:58 trolejbusem 6 na zastávku Malenovice, křiž. Přešli jsme na zastávku Malenovice, točna, odkud jsme v 10:18 vyjeli autobusem 52 nahoru na Chlum. Po výstupu byli rodiče překvapení. Líbil se jim zdejší starý kostel a hezké domky kolem cesty. S mámou jsme se šli projít kousek po silnici dolů, táta na nás počkal na lavičce u kostelíku. Poté Chlum opouštíme.

Jdeme přes lesy a pole směrem k hostišovské rozhledně Na Strážné. Po příchodu jsme zjistili, že je zamknutá a za vstup se platí 50 Kč, tak jdeme raději do hospůdky vedle ní. V hospůdce obsluhoval poněkud svérázný pán, ale dalo se s ním nakonec dobře pobavit. Dáváme si pětkrát půllitr oranžády po 15 Kč, dva boršče po 65 Kč a já si beru ostravskou klobásu za 30 Kč.

Z Hostišové poté odcházíme. Vzhledem k vedru děláme časté přestávky, například v přístřešku pod Zadním vrchem. Vrchu přicházíme na zastávku Jižní Svahy, Kocanda, před kterou se nám naskytl poněkud komický pohled;

V 15:24 odjíždíme trolejbusem 6 z Jižních Svahů zpět k malenovické obchodní zóně. Koupíme si nanuky a rodiče se jdou ještě podívat do Möbelixu. Poté odjíždíme autem zpět domů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *