Rubriky
Zahraniční akce

EF Londýn: 20. den

Jedná se o dvacátý den, ale především o padesátý příspěvek na tomto blogu. Hodně jsem se rozepsal, ale to je snad jen dobře, ne? 😀

Budíka jsem měl na 7:30, ale z nějakého důvodu jsem se probudil už 7:15. V klidu jsem posnídal croissanty s jahodovým džemem a pomerančovou mardeládou a nachystal se. Kolem 8:40 jsem jel vlakem z East Croydonu na London Bridge, kde jsme měli sraz v 9:00.

Model nádraží London Bridge a mrakodrapu The Shard

V 9:16 jedeme vlakem směr Cambridge (což byla mimochodem ta stejná linka, kterou jsem jel na London Bridge, ale o půl hodiny pozdější spoj).

Do Cambridge přijíždíme před jedenáctou. Nádraží je přes dva kilometry od centra, takže jsme se prošli. Šli jsme kolem botanické zahrady (mysleli jsme si, že je to park, ale bohužel), kolem kostela…

Kostel byl tak velký, že se mi těžko hledal úhel záběru 🤷‍♂️

…a kolem Pizza Hutu, kde jsme chtěli jít na oběd, ale poté, co jsme zjistili, že jsou neuvěřitelně, ale neuvěřitelně předražení (£16 za pizzu? 😑), jsme šli raději do McDonadl’s.

To už jsme v centru, kde to žije starou architekturou, nějakými zpěváky, a dokonce stánky na náměstí!

Všude bylo celkem dost lidí

Procházíme k univerzitě.

Skvostná architektura, nemyslíš? 😉

Za ní je velký kostel (The Chapel z nějakého důvodu), ale to je bohužel na vstupenky koupené dopředu.

Toto je Kaple?

Tak tedy kolem univerzity…

…procházíme k řece.

Upřímně jsem si připadal jak v Gruzii na dovolené… 😅

Byly tady hezké loďky k pronajmutí, bohužel jsem nevyfotil… 🙁

Přecházíme mimo hlavní provoz dozadu k trávníku s lavičkou, kde chvíli zůstaneme. Poté si Kuba koupí oficiální tričko Cambridge University a já s Jirkou velmi dobrou, ač velmi drahou zmrzlinu.

Po slízání zmrzliny jdeme přes náměstí se stánky zpět. Na chvíli se zastavíme na obrovském trávníku a pak jdeme na nádraží, odkud v 16:24 jedeme zpět do Londýna.

Od nádraží St. Pancras Int’l, což se dá považovat za takový hlavák (ale to je těžko, nádraží je tady po městě opravdu mnoho, hned vedle například King’s Cross), …

Nádraží London Saint Pancras International

…se jdeme podívat na starý kostel St. Pancras, …

… ale hlavní cíl cesty byl úplně jiný. Za kostelem je strom známý jako The Hardy Tree.

Thomas Hardy, britský spisovatel a básník, byl pověřen tím, aby dohlížel na proces odstraňování těl a náhrobků zesnulých z většiny hřbitova na St. Pancras, aby se zde mohla postavit nová železnice. Aby jim zachoval alespoň nějakou úctu, naskládal náhrobky dokola a zasadil tam strom.

Poté už se jen zastavujeme na milkshake v McDonadl’s a jedeme domů. Večeřím rýži s nějakou omáčkou a masem, nevyfotil jsem… 😕

1 komentář u „EF Londýn: 20. den“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *