Rubriky
Zahraniční akce

Výměna Mayen: 4. den

Dnes už je bohužel pondělí, takže musíme vstávat v 6.20. Posnídáme, dostaneme svačinu (já mám 2 bulky s máslem a šunkou, okurky, ředkvičky, jedno vejce, 2 jablka, pytlík brambůrků a přeslazenou minerálku) a v 7.30 nás paní Müllerová bere autem ke gymnáziu. V učebně R9 nás přivítá 6 týdnů nový ředitel školy a místní učitelky, které vedou výměnu. Kluci mají prezentaci o Německu a pak nám celá výměna zpívá německou písničku. Fotku nepřikládám, máme přece GDPR. Pak jdeme na náměstí s celkem hezkou kašnou.

Chvíli jsou tu problémy s rozdělením na dvě skupiny, ale nakonec se vydáváme k mayenskému hradu, kde děláme různé scénky a naše vedoucí je natáčí, a tudíž k nim nemám přístup. Vracíme se do centra a jdeme do hezkého kostela, odkud přejdeme přes centrum a u mostu u ulice Im Wasserpförtchen svačíme a plníme další úkoly.

Vracíme se na náměstí, dávám si jahodovou zmrzlinu za €1 a pak jdeme na oběd, kde si dávám asi nejhnusnější pizzu mého života za €7, a chuť si spravím další zmrzlinou, tentokrát banánovou, ta byla ještě lepší.

Jdeme ještě do cukrárny, já už jsem utratil moc peněz, ale ostatní si kupují místní specialitu – zmrzlinu ve tvaru špaget. Pak nás čeká oficiální uvítání místostarostou na radnici, kde dostaneme odznak přátelství a zapisujeme se do knihy.

V 15.00 poté odjíždíme do vesnice Maria Laach, kde se díváme na obrovské jezero (3 km2) a na nádherný klášter.

Vracíme se na parkoviště a na odjezd musíme čekat až do 17.30. Přijíždíme na to parkoviště, kam jsme přijeli z UH, a paní Müllerová nás bere odtud autem domů. V Lidlu si kupuji 40% čokoládu (přesně to, co jsem potřeboval) Ritter Sport: Gold Schatz za €1.79 a v asi 19.30 večeříme boloňské špagety a jdeme vyvenčit Bobbyho k bývalému rumunskému opevnění, odkud je hezký výhled na město.

Po návratu domů asi v 21.00 si spolu s Pierrem zkouším na konzoli Nintendo Switch hru Mariokart 8, času máme dost, protože zítra máme být ve škole až v 8.20, takže můžeme jít spát později.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *