Rubriky
Zahraniční akce

Výměna Mayen: 6. den

Ráno mě a Pierra v 6.42 probudí Bobbyho zoufalé kňučení. Všichni doběhnou během třiceti sekund, ale už je klid. Posnídáme, dostanu svačinu (navíc i jahody) a v 8.11 přijíždíme na Schützenplatz. V 8.23 vyjíždíme směr hrad Eltz. Dojedeme na parkoviště, odkud jdeme po hezké lesní cestě k hradu, který je opravdu velmi dobře schovaný mezi lesy.

Hrad byl uvnitř hezký a prohlídka zajímavá, mají v podzemí i pokladnici s více než 500 cennými podněty, ale bohužel jsem nemohl fotit. Tady je alespoň nádvoří.

Když vyjdeme z hradu, dávám si Oreo nanuk za €2.40. Jdeme dolů podél řeky Elz do vesnice Moselkern, kde si dávám kopeček pistáciové zmrzliny, jenže byl poslední a byl moc malý, tak dostávám další kopeček vanilkové zmrzliny zdarma, celkem tedy za €1. Ve 12.32 vyjíždíme zpět do Mayenu. Přijíždíme na zastávku Gymnasium, ale k tomu je to ještě dobrých 200 m do pořádného kopce. Tam máme od 13.15 do 14.00 přestávku na oběd – dojím poslední jahodu a bulku – a kupuji si Mentos Duo za €1. Pak nás na celé tři dlouhé hodiny zatáhli do knihovny, kde kreslíme komiks o historii města. Po příjezdu domů asi 30 minut hraji na Nintendu a pak večeříme.

V 19.57 vyjíždíme autem k obchodu REWE, kde se setkáváme s několika členy výměny. Všichni si kupují alkohol, mimo mě, já si beru 225g balení nimm2 za €0.99 (pokud se Lach Gummi dostane do ČR, nekupujte to, je to pěkný hnus). Za poslední dobu jsem sice snědl hodně sladkého, ale rozhodně lepší než do sebe lít tolik alkoholu. Jdeme do hradní zahrady, ale nebaví mě to tam – jen alkohol a „hudba“, a tak jdu pěšky domů. Osprchuji se, mezitím přijde Pierre a kolem 22.45 jdeme spát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *