Rubriky
Zahraniční akce

EF Londýn: 10. den

Ráno snídám cereálie s mlékem.

Dnes máme opět výuku od 9:30 do 12:20, kontrolujeme si DÚ a děláme všelijaké poslechy a s tím související cvičení – celkem zábavné ty nahrávky byly… 😊

Po nějakých drobných problémech s kuponem na oběd si dávám burger se slaninou.

Kluci mají dnes odpoledne výuku online (já zase zítra ráno a oni budou mít volno), takže já se vydávám, jak už jsme se i včera bavili, na lov obchodů s bonbóny. Chtěli jsme totiž najít alternativu k předraženému Kingdom of Sweets.

Našel jsem ve čtvrti Stoke Newington (stanice v zónách 2/3 a pak ještě kus pěšky, tedy už relativně daleko od města) malý candy shop. Ten nebyl ale nic moc – nejen že například balíček Skittles stál £1.50 a plechovka americké jahodové Fanty £1.20 (kdyby tam nebylo tolik cukru, byla by dobrá), ale i ten výběr působil poněkud nejistě.

Kousek za stanicí, ač na druhou stranu, byl ještě jeden, tak jsem se tam vydal. Po cestě jsem začal zjisťovat, že jsem víceméně židovské čtvrti. Dokonce i kluci mého věku tady chodili s typickými hábity – na to jsem v centrui ještě nenarazil. Obchůdek byl malý, za to se tam daly bonbóny míchat na váhu za relativně rozumou cenu (£1.49/100g), takže víceméně dobré…

Pak už jsem narážel jen na cukrárny, dočasně zavřené, trvale zavřené (vypadalo to, že existovaly hodně dávno, na Mapách Google ale tvářily v provozu) či dokonce zavřené candy shopy.

Skončil jsem ve čtvrti Elephant & Castle (v doslovném předkladu „Slon a Zámek“ 🤦‍♂️😂), …

…takže jsem si říkal, že když už jsem tam, pojedu až na konečnou ve čtvrté zóně – Morden.

Autobusem přejíždím na stanici Wimbledon a odtud District a Northern line domů. S kluky chceme do restaurace The Angel, ale tam jim nefunguje objednávání, takže jdeme raději do Chipotle.

Vracíme se domů, chvíli se bavíme o dalších možnostech vyřešení návratu domů, já se jen rychle opláchnu, protože neteče teplá voda, a pak jdu spát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *