Rubriky
Zahraniční akce

Londýn: 0. a 1. den

V pátek vstávám v 7:45 a v 9:00 se opět ve třech (ač jiných třech) setkáváme na uherskohradišťském nádraží. V 9:14 jedeme vlakem do Prahy, obědváme skvělou pizzu na Verandě (můžu jet doporučit), …

… a po krátkém pobytu na bytě kamaráda se vydáváme na letiště k odletu. Odlet byl místo 18:45 o asi 50 minut opožděn, takže ač jsme asi 15 minut dohnali, plánovaný vlak jsme v Británii nestihli.

Následuje jízda až dalším vlakem na stanici Whittlesford Parkway (kousek na jih od Cambridge), kde už na nás s autem čekala teta spolucestující, která je tak hodná, že nás na tyto čtyři noci ubytuje.

Po příjezdu nám ještě chtěla nabízet něco k večeři, ale to jsme odmítli, protože už bylo pozdě večer, naopak jsme jí předali víno, které jsme jí v Praze v duty free obchodě koupili.


V sobotu vstáváme v 7:00 a snídáme velmi bohatě tak trochu něco ode všeho. V 8:11 pak jedeme vlakem do Londýna. Z nádraží Liverpool Street předjíždíme metrem na Southwark, abychom se podívali ke škole EF, kde jsme tři roky zpět měli jazykový kurz.

Dále to opět asi nejlépe vyjádřím obrázky…

London Eye
Houses of Parliament
Westminster Abbey
Buckingham Palace
Buckingham Palace
Trafalgar Square

Po malé svačině v Mekáči jdeme do Katedrály svatého Pavla. Nádherná budova a ještě lepší výhledy (i když pak už pršelo), člověk to musí zažít.

Následuje procházka kolem Shakespearova divadla The Globe…

… opět na nádraží Liverpool Street, odkud jedeme v 18:58 „domů“. Servíruje se lahodná a po britském stylu vydatná večeře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *