Rubriky
Zahraniční akce

EF Londýn: 2. den

Ráno jsem šel na snídani do McDonald’s. Dá se říct, že to byla pravá britská snídaně – McMuffin s dvěma plátky masa a mezi tím volské oko a k tomu čaj (byl jsem donucen, horká čokoláda nebyla na skladě).

Potom jsem se vrátil na ubytování, abych si vzal peněženku a rozměnil staré desetilibrovky. Už po prvním dni mi bylo jasné, že je za celou dobu asi vůbec nepoužiju, protože se toho všichni bojí, a jsou dokonce obchody, kde se hotovostí platit nedá vůbec, ale určitě je lepší mít nové bankovky, které lze vrátit nebo použít příště.

Na mapě jsem si našel nejbližší poštu (dle britské národní banky se má směňovat na poště) a šel jsem tam. Nikde jsem žádnou poštu nenašel, ptal jsem se i kolemjdoucích, ale nikdo nevěděl o žádné poště. Tak jsem si řekl, že teda zajedu do národní banky, ale tam mi pán na vrátnici řekl, že přes koronavirus na pokladně pro veřejnost nikdo není, ať zajdu na poštu. Tak jsem jel ke škole, kde jsem věděl, že pošta je. Tam mi paní řekla, že oni by peníze směňovat neměli a že bych to měl udělat u své banky nebo v národní bance. Po chvíli diskuzí byla tedy tak hodná, že mi dala bankovky nové.

Vrátil jsem se domů (kluci před chvíli vstali teprve) a jeli jsme na stanici Royal Victoria.

Zde jezdí lankovka 90 metrů nad zemí, stojí £3.50.

Prošli jsme turnikety a nastoupili.

Byl to krásný výhled, viděli jsme až do centra – no vlastně na pořádný kus Londýna, ale rád bych, aby to trvalo déle… 😀

Poté jsme šli do Tesca, kde jsem si koupil sendvič (£2), malou čokoládu (69p) a smoothie (£2.65) jen za £3 – je to součástí speciální nabídky Meal Deal. Nastupujeme ve stanici North Greenwich na metro a jedeme do školy. Do budovy přicházíme asi v 13:15, přičemž v 14:00 máme první výuku. V mezičase tedy poobědváme – mám panini.

Výuku tady moc rozebírat asi nebudu jen bych zmínil našeho učitele; je hodně vtipný a je to typický Brit – pro zájemce cituji:
„What’s Cappuccino? That’s a kind of coffee isn’t it? And Macchiato? And what’s the difference? I don’t care, just give me a fucking cup of tea!“ 😂

Po výuce se s Jirkou vracím domů (Kuba jde na London Eye) a po nějaké chvíli jsem jel hledat něco k jídlu… A našel jsem! Jeli jsme linkou 43 do hospody The White Swan a musím uznat, že to bylo dobré. Za rozumný peníz (navíc ještě s tou slevou) jsme měli opravdu dobrou pizzu.

Přes stanici Finsbury Park se vracíme na stanici Angel a jdeme domů. Ještě chvíli se bavíme a pak jdeme spát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *